2012-11-23 16:34:20• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel búcsúzna a sereghajtó ellen az Olimpia

fotó: Szatmár.ro archívum
fotó: Szatmár.ro archívum

Nem éppen a várakozásoknak megfelelően alakult az őszi szezon az Olimpia számára, ám a csapat mindenképpen győzelemmel szeretné zárni az idényt. Erre pedig minden esélye meg is van, hisz az utolsó fordulóban a tökutolsó Tordát fogadja szombaton 14.00 órai kezdettel.

Eredményei alapján a Kolozs megyei kisváros csapata kilóg a harmadik osztály 5. csoportjából: mindössze egy meccset tudott megnyerni. Ennél is többet mond, hogy tordaiak rúgták a legkevesebb gólt, szám szerint hatot és 28 kapott góljukat sem tudta felülmúlni senki. Az övék tehát a leggyengébb csatársor és a leggyengébb védelem is, olyannyira, hogy az utolsó előtti Máramarossziget csapatán kívül senki sem kapott 22 gólnál többet és mindenki tíz fölött rúgott.

Ezzel együtt Csík Tibor figyelmeztette játékosait: nem fog az ölükbe hullani a győzelem. „Papíron valóban ez a meccs látszik a legkönnyebbnek, ám a Torda a bajnokság végére némileg magához tért. A bajnokságot jól kezdték, aztán anyagi gondok miatt kis híján feloszlott a csapat. Juniorokkal játszottak, de a utóbbi néhány fordulóban sikerült helyrerázódniuk. Akármilyen helyzetben is vannak jelenleg, kötelező a három pont, a közönségtől és az idénytől mindenképpen győzelemmel szeretnénk búcsúzni", jelentette ki a mester.

Az egykori kiváló védő kitért továbbá a feljutási esélyekre is: „Ami a feljutást illeti, reálisan nézve nincsen nagy esély, de azért még minden megtörténhet, a labda kerek. A Vajdahunyadnak tavasszal több meccse lesz idegenben, és velük itthon is játszunk majd", jelentette ki.

A pénteki mérkőzések következtében az Olimpia egy helyet visszaesve a 6. pozícióban várja a Torda elleni összecsapást. Éppen az a Zilah előzte meg a szatmáriakat, amely 1-1-re végzett és pontot rabolt a listavezető Vajdahunyad ellen. Az Olimpia előtt álló többi csapat közül a Fugyivásárhely nyert, míg a Dés és a Pankota egymás között osztozott meg a pontokon.

III. Liga, 13. forduló, 5. csoport:
Aranyosgyéresi Seso
-Borossebesi Naţional 3-1
Petrozsényi Jiul-Fugyivásárhelyi CS 1-2
Zilahi FC-Vajdahunyadi FC 1-1
Kolozsvári Sănătatea-Máramarosszigeti Plimob 3-2
Dési Unirea-Pankotai Şoimii 2-2.
A Gyulafehérvári Europa áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: